• Wix Facebook page

Ålesund Kiteskole ble startet opp vinteren 2012, da vi hadde et ønske om få flere til å begynne å kite i Ålesunds området. Vi har hatt en stabil elevmasse, selvom vi har drevet kiteskolen som en av de minste i Norge. Kursene som blir holdt på vann er populære og forholdene på øyene på Vigra og Giske pleier å være veldig gode for å holde kurs.

​Det har vært vanskligere å holde kurs på snø, da det er mange faktorer som har spilt inn. Vi startet med å holde kurs på Ørskogfjellet, men har innsett de siste årene at Vaksvikfjellet er mere ideelt med tanke på bedre snø og vinden er bedre. 

Det er veldig gøy å ha holdt på en stund med kurs å se så mange som har valgt å fortsette. Det gir en veldig fin følelse av å ha fått til noe og vi gleder oss til å hjelpe flere i gang med kiting i fremtiden. 

Vi har brukt en del forskjellige merker de siste årene og funnet ut at Aeroskites passer best for oss. Spesielt foilkitene har fungert veldig bra. Da vi bestilte de første sett med kiter fra Aeroskites i 2013 fantes det kun Gyro serien. Nå finnes Gyro, Alti, Navy og Compi serien så man vil garantert finne en snøkite som vil passe til sitt bruk. Det er topptur kiting vi brenner veldig for og vi har fått mye inspirasjon fra Frankrike. Derfor har det blitt mange turer til Frankrike de siste årene for å kunne utvikle seg som snøkiter og ta med ny inspirasjon hjem til Sunnmørsalpene. 

De siste årene har vi begynnt å dra i gang noen turer til Dombås og Stryn sommerski. Dombåsturen er en fin tur som egner seg godt som trening til Redbull ragnarokk og Stryn sommerski og turen har blitt en avslutningstur for snøkite sesongen.